Nu Uita! Poți folosi codul edukiwi10 ca să beneficiezi de reducere 10% la cursurile din eduKiwi.
Înapoi la Blog

Niciodată să nu-ţi fie ruşine să vinzi educaţie!

Salut!

Doru sunt şi o să trec foarte direct la subiect astăzi.

Vreau să îţi spun un lucru şi sper să-l ţii minte toată viaţa:

Nu ai niciun motiv să îţi fie ruşine atunci când ceri bani în schimbul educaţiei pe care o oferi unui alt om.

Şi în mesajul de azi vreau să-ţi dovedesc de ce spun asta.

Ştiai că în fiecare zi din anul 2019, românii au cheltuit 10 milioane de euro pe cumpărături online?

În absolut fiecare dintre zile.

Când tu ai fost la lucru, când ai fost în vacanţă, de ziua ta, în seara Revelionului… 10 milioane de euro au trecut de la clienţi, la afacerile care vând produse online. Un flux constant de bani a rulat în jurul tău, fără ca tu să îl vezi sau să fii conştient de el.

Iar banii s-au dus pe tot felul de lucruri: de la telefoane mobile şi gadget-uri, la cadouri şi flori.

Tot în 2019, de Black Friday – într-o singură zi – românii au cheltuit peste 250 milioane de euro pentru cumpărături online.

Nu ştiu dacă îţi dai seama ce cantitate uriaşă de bani înseamnă asta.

Iar online-ul a reprezentat doar 8% din piaţa de retail din România în anul 2019, conform GPeC.ro.

Dacă românii îşi permit să dea în fiecare zi 10 milioane de euro doar pe cumpărături online, înseamnă că sunt bani în ţara asta!

Dacă de Black Friday, într-o singură zi, românii cheltuie un sfert de miliard de euro doar pe cumpărături online, înseamnă că sunt bani în ţara asta!

Iar dacă sunt bani pentru cele mai noi modele de telefoane, tablete şi produse cosmetice de lux, atunci românii au bani şi pentru educaţie!

Mergeam zilele trecute pe malul Begăi cu un prieten (Bega este râul care trece prin Timişoara), şi pe o distanţă de câteva sute de metri am trecut pe lângă 4 nunţi. PATRU! Şi în seara aia erau probabil câteva zeci în tot oraşul.

Sălile alea de nuntă nu se închiriază cu puţini bani. Nici formaţiile care cântă, meniurile de mâncare şi nici băuturile.

Am căutat de curiozitate pe net şi am aflat că sunt peste 100.000 de nunţi în fiecare an în România. Iar în ţara noastră, 1 din 4 cupluri divorţează, conform Business Magazin.

Deci dacă mergi la 4 nunţi anul ăsta, poţi considera că banii pe care i-ai dat la una dintre ele, au fost degeaba. Desigur că nu poţi ştii de dinainte la care, dar îţi dă de gândit o astfel de statistică, nu-i aşa?

De asta spun că dacă românii au bani pentru atâtea nunţi, atunci au bani şi pentru educaţie!

Iar dacă te uiţi în trafic, e plin de limuzine şi maşini sport ultimul model. Şi la cum probabil că ştii, acele maşini nu sunt conduse de cei mai educaţi oameni din lume. Înjurăturile şi nesimţirea sunt la ordinea zilei în trafic.

Străinii rămân cu gura căscată când ajung în România şi văd mai multe maşini de lux decât în Occident. Nu le vine să creadă că românul stă în chirie la garsonieră, dar conduce un SUV 4X4 care costă cât un apartament. Evident, luat în leasing sau pe credit.

Aşa că dacă sunt bani pentru maşini de lux, atunci sunt bani şi pentru educaţie!

Nu mă înţelege greşit: nu sunt împotriva acelor lucruri. Şi eu îmi cumpăr lucruri, şi eu merg la nunţi.

Ce vreau să subliniez este că într-o societate, dacă e ceva pe care merită să „spargem banii”, educaţia ar trebui să fie cap de listă. Deşi odată cu educaţia vine şi disciplina, iar nevoia de a impresiona se potoleşte.

Dacă educaţia pe care eu o creez este la concurenţă cu astfel de lucruri pentru care românii găsesc în fiecare an sute de milioane de euro, atunci nu o să-mi fie niciodată ruşine să cer bani pentru educaţie! Mulţi bani. Şi la fel ar trebui să ştii şi tu!

Eu nu le cer oamenilor să îşi ia mâncarea de la gură ca să plătească pentru un curs online. În schimb, le cer să privească sincer la priorităţile lor.

Şi asta e important să ştii şi tu.

Niciodată să nu-ţi fie ruşine să vinzi educaţie!

Pentru că cea mai bună educaţie costă. Şi trebuie să coste.

Clientul nu plăteşte pentru acea oră în care vorbeşte cu tine, care eşti specialist pe domeniul tău. El plăteşte pentru miile de ore pe care tu le-ai investit ca să îi poţi spune direct care e problema. Şi să îl îndrumi direct la ţintă, pentru soluţii.

Pentru sutele sau miile de euro pe care le-ai investit tu însuţi în propria ta educaţie. Pentru timpul pe care l-ai petrecut devenind atât de bun. Nimeni nu-ţi poate da acel timp înapoi.

Nimeni nu se aşteaptă să îşi trimită copilul la karate sau la pian sau la dansuri pe gratis. Mai ales dacă îşi propune să obţină orice fel de performanţă.

Cine vrea acces la profesori buni, plăteşte pentru asta.

Nici măcar facultatea nu este pe gratis. Să faci o facultate în România te costă câteva mii de euro bune. Şi nu mai e un secret că nu faci mare brânză cu o licenţă în ziua de azi.

În schimb, tu vei cere probabil 100 de euro pentru primul tău curs online, care îl va învăţa pe om nişte abilităţi concrete. Abilităţi pe care le învaţă din confortul casei lui şi pe care le poate aplica instant.

Nu te pot lăsa să îţi fie ruşine pentru asta!

Vreau să simţi mândrie în suflet pentru ceea ce faci. Asta trebuie să simtă un profesor. Ai o misiune nobilă şi în moduri mici sau mari, schimbi viaţa acelor oameni în bine.

Dar ca să poţi face asta, consumi timp din viaţa ta, energie şi bani. Şi trebuie să fii recompensat pentru asta.

În 17 decembrie închidem înscrierile în Hobby 2 Profit 3 – programul prin care înveţi să creezi şi să lansezi primul tău curs online, pe care să-l vinzi cu sume între 3000 și 30.000 RON.

Îmi doresc foarte mult să uiţi de ruşine şi să te urci în acest tren alături de noi şi de zeci de alţi cursanţi.

Să ajungi să vinzi educaţie pe bani mulţi şi să zâmbeşti plin de mândrie şi bucurie în inimă.

Pentru că educaţia adevărată face România bine. Nu telefoanele mobile, nu maşinile de lux, nu încă o nuntă extravagantă…

Dacă românii au atâţia bani pentru lucruri mai puţin importante, românii vor avea bani ca să cumpere cursul tău online.

Vino în Hobby 2 Profit 3, iar eu şi Pera ne vom dedica următoarele 4 luni pentru ca tu să-ţi lansezi primul tău curs online pe care să-l vinzi cu succes!

Mai ai foarte puţin timp pentru asta.

Intră aici şi înscrie-te!


Hai să faci bani din educaţie, fără pic de ruşine.

Învață marketing online!
Înscrie-te în cea mai mare gașcă de marketeri online din România. Kiwi Marketer are peste 17.000 de membri.