Nu Uita! Poți folosi codul edukiwi10 ca să beneficiezi de reducere 10% la cursurile din eduKiwi.
Înapoi la Blog

Lazyload

Hello, comunitate!🖖
Daniel aici, Front End Developer la Kiwi Agency🥝

Sigur ai intrat la un moment dat pe un site, un blog sau orice pagină și ai observat că pe masură ce scroll-ui în jos, se încărca treptat imaginile. Asta se întamplă din cauza unui plugin de LazyLoad.

✅ Ce este LazyLoad și ce beneficii are?

LazyLoad este un script care încarcă imaginile unui site în funcție de poziția utilizatorului în pagină. Asta va ajuta la viteza de încarcare a paginii pentru că nu va afisa elementele decăt daca sunt vizibile utilizatorului.

Uite un exemplu: pe site-ul tău ai un slider cu multe poze de o dimensiune foarte mare. Asta înseamnă că ele ocupa destul de mult și omul cand va intra pe pagina ta browser-ul în mod normal iți va încărca pozele și atunci viteza site-ului va scădea. Cu LazyLoad va afișa doar poza pe care o vezi pe ecran, restul fiind cerute doar cand ajungi la ele.

Chiar dacă pozele nu se afisează în momentul în care ai ajuns pe o pagină, nu vei avea probleme cu indexarea lor. Roboții se comportă ca un utilizator, si vor citi toată pagina, inclusiv elementele ascunse.

✅ LazyLoad în urmatoarea perioadă.

LazyLoad există de mult iar acum pentru prima oara un browser face pasul de a integra aceasta funcție direct fară ca site-urile să îl aibe implementat. Această funcție este momentan în teste pentru Google Chrome, tocmai pentru ca vine cu atat de multe beneficii în cea ce priveste viteza de încarcare a paginilor.

O diferența pe care o va avea extensia față de majoritatea scripturilor deja existente este ca nu doar imaginile se vor încarca doar cand sunt vizibile dar si iframe-urile ( ex: un video care este embed-uit de pe youtube ).

Daca te întrebi care este versiunea de teste a brownser-ului acesta se numeste Google Chrome Canary. Doar sa țineți cont ca acesta este o versiune de teste, deci nu va fi foarte stabil si veți putea avea erori sau chiar crash-uri.

✅ Vezi LazyLoad în actiune.

În caz că vrei să testezi💻 și tu LazyLoad poți accesa urmatorul link 👉 https://appelsiini.net/projects/lazyload/ si aici gasesti tot ce trebuie făcut și te astept să ne spui și nouă cum ți se pare, dacă ți se pare util și cu ce te ajută 🙂

Învață marketing online!
Înscrie-te în cea mai mare gașcă de marketeri online din România. Kiwi Marketer are peste 17.000 de membri.
array(3) { ["read"]=> bool(true) ["unfiltered_html"]=> bool(false) ["upload_files"]=> bool(true) }