Nu Uita! Poți folosi codul edukiwi10 ca să beneficiezi de reducere 10% la cursurile din eduKiwi.
Înapoi la Blog

Goana după numere, moartea conversiilor

Vreau să îți vorbesc azi despre un subiect pe care l-am cam ignorat, dar care e extrem de valoros în marketing: Instagram pentru afaceri (oricum, probabil ti-ai dat seama de asta din titlu).  

Nu vin cu mâna goală, ci aduc și vocea lui Adi Ene – colegul nostru pe de Digital Marketing – cu mine.

Dacă faci parte din comunitatea Kiwi Marketer, sau urmărești pagina de Facebook a agenției, sigur ai observat o chestie: Adi iubește Instagram-ul!

Din atâta iubire, a ajuns să meargă la conferințe legate de Instagram și să administreze profile pentru afaceri contra cost.

Cum ar zice Adi: pe Instagram e liniște și e curat – chiar dacă vezi o reclamă, nu te agasează. Dimpotrivă, îți place și #doubletap. Nu e ca pe Facebook unde ești asaltat cu știri, politică, drame, memes, tot ce vrei și ce nu vrei.

Noi râdem de el și îl numim nou call-center al Instagramului. Asta pentru că primește în fiecare săptămână telefoane de la prieteni și cunoștințe cu întrebări legate de tot felul de chichițe pe Instagram.

Râdem degeaba – el nu e nici call center, nici consultant.

 

E doar un om fericit. Iubește ceea ce face și câștigă bani din ceea ce iubește.

 

Știi care e secretul lui?Nu se stresează absolut deloc pe Instagram. Bine, nu prea se stresează el din fire, dar Instagram e locul lui de joacă. Și asta se vede clar în rezultatele pe care le are.

 

Discutam cu el săptămâna trecută și ne-am dat seama de ceva: marea mjoritate a afacerilor românești au o atitudine greșită pe Insta: ele aleargă în neștire după followersi. Au impresia că numerele vând. Dar e o impresie greșită.

 

Mă uit la profile business, cu imagini stock, sau de calitate foarte proastă, fără stories și Bio, dar cu un #follow4follow nelipsit.

Păi ce treabă e asta? Nu ai cum să ceri (ca să nu zic cerșești) followers, dacă nu produci ceva de calitate mai întâi.

 

Contentul e cheia spre followers.

 

De ce vrem followers mulți? Ca să ne crească profilele și să ajungem la un public mai larg.

Dar decât să alergăm ca nebunii după numere, nu mai bine încercăm să producem conținut de calitate?

Decât să instalăm boți în Instagram care să ne crească urmăritorii, nu mai bine instalăm o aplicație de editat poze?

Mai ales dacă ne gândim că Instagram descurajează boții.  Chiar săptămânile trecute au rulat un update prin care profilele mari au pierdut zeci de mii de urmăritori. 

Vrei să-ți spun un secret? 

Când a rulat acel update Adi nu a pierdut nimic. Nici profilele pe care le administra nu au suferit schimbări majore. Bine, oricum nu mă așteptam să se întâmple ceva grav. Pentru că el și-a crescut profilele organic.

(Prin organic mă refer că nu a introdus boți și nu a mers pe strategii gen #follow4follow, #like4like. Bineînțeles că a investit în reclame. Nici chiar Adi Ene nu poate crește pe Instagram fără postări promovate :)) ).

 

Bine, dacă vrem să fim 100% sinceri, mai e un motiv pentru care descurajăm boții. Adi i-a testat la un moment dat pe unul dintre profilele pe care le administra. Dar și-a dat seama foarte repede că mai mult îl încurcă. A pierdut mai mult timp să își curețe lista de followers, decât ar fi durat să facă niște postări faine.

Dacă vrei să folosești Instagram pentru afacerea ta, am doar un sfat:

Vrei #InstaSucces? Investește în conținut.

Crede-mă că nu e așa de complicat precum ai crede. Nu trebuie să fii fotograf profesionist, sau ai ultimul Nikon ca să scoți imagini superbe.

Pentru că trăim în 2019, iar producătorii de telefonie mobilă sunt într-o continuă competiție, cam orice smartphone are o cameră mai mult decât decentă pe care o poți folosi.

Apoi, ai sute de aplicații din care poți alege, ca să îți editezi pozele, și să transformi cel mai banal obiect într-o operă de artă modernă.

În plus, Instagram e atât de flexibilă și atât de vizuală, încât nu ai cum să nu te joci cu conținutul din jurul tău. Nu ai cum să nu fii creativ, să nu experimentezi, să nu gândești în afara contextului, să nu îți schimbi perspectiva constant.

 

Contentul bun atrage automat urmăritori.

 

Știu că acum îți spui că tu nu știi să faci conținut, că nu ai timp, că nu ai idei.

 

Hai să nu ne mai găsim scuze.

Îți propun un târg: eu și Adi îți arătăm gratuit cum să faci content bun, iar tu investești mai puțin în goana după urmăritori și puțin mai mult în feed-ul tău. 

Ești gata pentru vocea lui Ene, de care îți vorbeam mai devreme?

Te invit luni, 4 martie, începând cu ora 13:00 la un webinar gratuit pe care îl voi ține împreună cu el. Webinarul se numește Învață într-o oră 8 metode de a face conținut ca să vinzi pe Instagram.  Tot ce trebuie să faci ca să te înscrii e să urmezi link-ul următor: http://bit.ly/Webinar_IG

Vei descoperi 8 metode de conversie pe care le folosim pentru profilele clienților Kiwi Agency. Am pregătite câteva exemple pentru fiecare dintre ele și suntem gata să îți răspundem la orice întrebare pe care o ai despre Instagram.

Ce zici? Facem târgul?

Lasă-mi un reply și spune-mi: ne vedem luni?

Cu prietenie,

Doru

PS – fii pe fază! În curând vei primi un material de la Adi Ene, în care îți va povesti despre followers și viziunea lui în legătură cu ei. O să vezi cum crește el profile de Instagram fără măcar să încerce.

Învață marketing online!
Înscrie-te în cea mai mare gașcă de marketeri online din România. Kiwi Marketer are peste 17.000 de membri.
array(3) { ["read"]=> bool(true) ["unfiltered_html"]=> bool(false) ["upload_files"]=> bool(true) }