Nu Uita! Poți folosi codul edukiwi10 ca să beneficiezi de reducere 10% la cursurile din eduKiwi.
Înapoi la Blog

[E-Commerce] Cum Crești Vânzările Online?

Zilele trecute am vorbit despre HoReCa și despre industria beauty.

 

Dar în contextul în care anul trecut (2018) românii au cheltuit peste 3,5 miliarde de euro în magazinele online, nu puteam să las e-commerce pe dinafară, nu?

 

Urmează o serie de sfaturi pentru ca acțiunile tale de vânzare să aibă mai mult succes. Adică mai multe conversii și mai mulți cumpărători.

 

Să-i dăm drumul.

 

Instagram

 

Chiar dacă deja ai o platformă online pe care îți vinzi produsele, e important să fii prezent și pe alte rețele sociale.

 

Am început cu Instagram, deoarece este una dintre cele mai populare rețele din lume, cu peste 500 de milioane de utilizatori activi.

 

Pe partea de Instagram adaugă-ți produsele în postări și stories (dacă ai și opțiunea de Swipe Up, cu atât mai bine). Așa le oferi urmăritorilor tăi o cale directă către platforma pe care îți vinzi produsele.

 

Atenție! Partea de Instagram funcționează cu atât mai bine cu cât ai mai mulți urmăritori* reali (adică urmăritori care nu au venit aduși de boți sau de #follow4follow). 

 

*Urmăritorii se cresc prin conținut de calitate, o strategie bună de hashtags și o strategie de comunicare eficientă.

 

Lista de abonați 

 

Știi care e diferența dintre o listă de abonați pe e-mail și o pagină de Social Media?

 

Lista de pe e-mail e practic ograda ta, undetu faci regulile: fără politici de limbaj, fără limită de postări, fără algoritmi care să decidă cât de vizibile îți sunt postările.

 

În plus, e-mailul îți dă ocazia să spui mai multe lucruri decât o postare pe Facebook. Și oferă o experiență mai intimă cu publicul tău.

 

Pentru a-ți crește lista, cere-le pur și simplu oamenilor să se aboneze. Poți oferi reduceri în schimbul abonării, promoții, sau alte materiale valoroase.

 

E-mail Marketing

 

Dacă ai o listă de abonați trebuie să știi și ce faci cu ea, nu?

 

Ține minte un lucru: cel mai bun marketing este cel care nu arată a marketing. Așa că o să îți las câteva idei pentru ca acțiunile tale de e-mail marketing să fie finuțe și să nu agaseze abonații.

 

  • Trimite un E-Mail de mulțumire fiecărui cumpărător în momentul în care achiziționează ceva (cu cât mai personalizat, cu atât mai bine)
  • Oferă coduri promoționale sau cadouri de fiecare dată când un cumpărător atinge un milestone (un anumit număr de obiecte cumpărate, o anumită sumă cheltuită pe site, o aniversare specială)
  • Trimite conținut relevant pentru clienții care au cumpărat ceva ca să îi ajuți să obțină valoarea maximă din produsul tău
  • Cere feedback – după o cumpărare poți întreba clientulcum apreciază produsul tău pentru a ști ce să îmbunătățești

 

Există multe ocazii de care poți profita pentru ca e-mailurile trimise de tine să fie bine primite. Eu ți-am dat câteva exemple, dar tu poți fi oricât de creativ vrei.

 

Optimizează pentru mobil

 

Știai că până în 2021, mai mult de 50% din vânzările online se vor întâmpla pe mobil?

 

Poți să anticipezi această schimbare și să pornești de la început cu design-ul pentru mobil în minte atunci când faci design-ul site-ului tău.

 

De exemplu, poți mări dimensiunea butoanelor de Adaugă în coș, poți face un design mai simplu și mai minimalist, poți încărca pozele în alt format pentru a fi mai ușor de văzut.

 

Website în cea mai bună versiune posibilă

 

Când scriu asta, presupun că ai un website – iar dacă nu îl ai, presupun că vei avea în viitorul foarte apropiat.

 

De ce e atât de important un website?

 

(mai pot face o dată analogia cu ograda ta?)

 

Lăsând gluma la o parte, poți avea mai multă încredere într-un website decât în Social Media, în sensul că pe Social Mediainformația se cam pierde prin marea de like, share, follow, double-tap.

 

Presupunând că ai un website, îl poți aduce la cea mai bună versiune a lui: design modern, fără prea multe pagini (pentru ca viteza de încărcare să fie mai mare), pagini intuitive.

 

Apoi, site-ul trebuie să fie optimizat pentru conversii. Pentru a-l optimiza, ai nevoie întâi de o vedere de ansamblu: ce bounce rate și drop rate ai, cât timp petrec utilizatorii pe site, ce produse sunt cele mai populare.

 

Astfel de statistici se pot obține din Google Analytics sau chiar din platforma în care ți-ai construit shop-ul.

 

După ce vezi ratele astea de abandon, trebuie să lucrezi acolo unde numerele sunt crescute pentru a le scădea.

 

Profită de Retargeting

 

O chestie foarte faină pe care o poți face pe Facebook este reclama de tip retargeting.

 

De exemplu, Facebook îți permite să arăți anumite produse unor oameni care au intrat pe site-ul tău, au vizionat un anumit produs, dar nu l-au cumpărat și să îi aduci astfel înapoi pe site.

 

Dacă trec câteva zile și vizitatorul încă nu ți-a cumpărat produsul, îi poți trimite cupoane de reducere sau alte oferte speciale.

 

Reclamele de retargeting se setează foarte simplu din Facebook Ads Manager.

 

Cam atât cu teoria. Acum, cum treci la practică?

 

Poți să încerci să aplici câte unul dintre tips-urile astea pe zi, pe o durată de câteva luni.

 

Apoi, la sfârșitul lor, să tragi linie și să vezi care dintre ele s-a dovedit cel mai eficient și a adus cele mai multe vânzări.

 

Spor la marketing!

Învață marketing online!
Înscrie-te în cea mai mare gașcă de marketeri online din România. Kiwi Marketer are peste 17.000 de membri.