Nu Uita! Poți folosi codul edukiwi10 ca să beneficiezi de reducere 10% la cursurile din eduKiwi.
Înapoi la Blog

Cum să îți crești reach-ul organic pe Facebook

Dacă obișnuiești să postezi pe pagina de Facebook a afacerii tale și nu promovezi plătit respectivele postări, te invit să continui să citești. Îți voi da câteva ponturi pe care să le aplici pentru a avea un reach organic cât mai mare.

 

Creează conținut mai rar, dar mai calitativ

Axează-te pe calitate, nu pe cantitate, dacă vrei să obții mai mult reach. Dacă faci 5 postări lucrate puțin, mediocre, într-o zi poate fi mai rău decât dacă postezi o dată la două zile, de exemplu, dar postările sunt mult mai calitative. Alege subiecte interesante care să genereze engagement, lucrează pe text astfel încât să atragi atenția celui care dă scroll prin news feed chiar de la prima propoziție și alege imagini interesante.

 

Folosește ocazii din pop-culture în conținut

Ce se întâmplă interesant în acest moment în oraș / țară / lume? Te ajută în vreun fel? Poți lega subiectul de ceva din nișa ta și să faci o postare din asta?

Folosește-te de astfel de ocazii pentru a crea conținut pe respectivul subiect care să fie ușor de distribuit de către cei care te urmăresc.

 

Folosește conținutul generat de clienți

O să îți explic asta printr-un exemplu. Te ocupi de pagina de Facebook a unui restaurant. Pe lângă postările pe care le creezi cu conținut propriu, poți vedea ce au postat oamenii despre tine (de exemplu, poze atașate de clienți în check-ins). Postează pozele respective pe pagina ta și dă-i credit autorului în text.

 

Folosește conținut video

Conținutul video este cel mai urmărit tip de conținut de pe Facebook și a ajuns să apară tot mai des în news feed-urile utilizatorilor. Mai mult decât atât, acum pe mobile, în aplicația Facebook, a fost introdusă și secțiunea Watch / Listă video. Atât de tare apreciază Facebook video-urile, în principal pentru că generează engagement printre utilizatori. Profită de trend și folosește cât mai mult conținut video pe pagina ta pentru a-ți crește reach-ul organic.

 

Postează doar atunci când fanii paginii sunt cei mai activi

Intră pe pagina ta de Facebook la Statistici -> Postări. O să găsești asta:

Primul grafic îți arată în ce zile sunt mai activi fanii paginii. Te poți ghida după aceste zile și să alegi să postezi atunci. În cazul de mai sus, miercurea sunt cei mai activi, apoi marțea și sâmbăta.

Al doilea grafic îți arată orele la care fanii paginii sunt activi. În graficul din exemplu, la ora 21:00 sunt online 5.025 dintre fani. Deci este cea mai bună oră la care aș putea posta pe pagina respectivă.

Ghidează-te după aceste două grafice pentru a programa postările de pe pagină. E normal: dacă postezi atunci când cei interesați de conținutul tău sunt online, șansele ca postarea ta să ajungă la cât mai mulți sunt mai mari.

Vezi tipul de conținut care ți-a adus cel mai mult engagement

E adevărat, teoria spune că prinde foarte bine conținutul video. Însă este posibil ca fanii paginii tale să răspundă pozitiv și la alt tip de postări.

Intră pe pagina ta la Statistici -> Postări și vei găsi asta:

De aici poți vedea exact ce tip de conținut ți-a adus cel mai mult reach organic.

Dacă te gândești că vrei să încerci să promovezi plătit unele dintre postări, alege să promovezi postările cu cele mai bune rezultate organice. Așa ai deja o validare anterioară cum că e ok conținutul pentru publicul țintă, deci vei obține rezultate și din promovarea plătită.

Tu cum obișnuiești să îți crești reach-ul organic? Ce tehnici aplici? Îmi poți răspunde pe grupul Kiwi Marketer.

Învață marketing online!
Înscrie-te în cea mai mare gașcă de marketeri online din România. Kiwi Marketer are peste 17.000 de membri.