Nu Uita! Poți folosi codul edukiwi10 ca să beneficiezi de reducere 10% la cursurile din eduKiwi.
Înapoi la Blog

Cum să creezi testimoniale video convingătoare

Vrei ca viitorii tăi cumpărători să fie mai aproape de un click pentru a cumpăra sau mai aproape de business-ul tău?

Te întrebi cum poți să faci un testimonial video convingător?

În acest articol vorbesc pe larg despre asta.

De ce testimonial video?

Oamenii sunt influențați de opinia altora. Potrivit unui studiu făcut de BrightLocal, 84% dintre cumpărătorii online au încredere în recenziile online la fel de mult ca în recomandările personale. Distribuirea testimonialelor video te poate ajuta să acaparezi publicul în direcția pe care o vrei, adică să vină la tine.

Câți dintre noi, înainte să cumpărăm online un produs, ne uităm la recenzii? Probabil, majoritatea. Dacă acele review-uri, testimoniale scrise, au impact asupra noastră, în format video aduc un impact și mai puternic. Testimonialele video au început și la noi să fie un nou trend, aș spune.

Ce este important? Clientul vorbește. Știm acele vorbe care spun: „un client mulțumit, alți 5 clienți mulțumiți”.

Evident, există și așa numiții „hateri” care vor lăsa review-uri negative chiar și dacă produsul tău este perfect. Dar aici, la testimonialele video, putem controla asta. Selectezi și faci testimonial video cu cele mai importante și valoroase testimoniale pe care le deții de la clienții tăi.

Mărturia clientului oferă dovezi că produsul sau serviciul tău l-a ajutat să rezolve o problemă specifică. În cele de mai jos vom vedea pașii necesari pentru a crea un testimonial convingător și util viitorilor cumpărători pentru produsul sau serviciul tău.

# Creează un chestionar

Făcând acest chestionar pentru testiomonial, vei avea povestea consumatorului bine organizată.

Primul pas este să te gândești la ce întrebări vrei să răspundă clienții, sau despre ce să vorbească.

Este important să se pună întrebările adecvate  cum ar fi:

 • Ce v-a atras atenția la acest produs?
 • Care a fost problema pe care ați vrut să o rezolvați?
 • Care a fost primul obstacol sau ce v-a reținut când ați văzut acest produs?
 • Cum v-a ajutat acest produs? Și de ce?
 • Ce vă place cel mai mult la acest produs? Puteți enumera 3 beneficii?
 • Veți recomanda produsul? Dacă da, de ce?
 • Mai vreți să adăugați ceva în plus despre produs?

Înainte să înceapă să răspundă la întrebări, asigurați-vă că a înțeles întrebările. După care stabiliți detaliile organizatorice, când unde și la ce ora va avea loc filmarea.

# Caută locația pentru filmare

Cum alegi locația ideală? De ce este importantă?

Pentru că vrei să transmiți ceva în context, și vrei să fie legat de ce se va spune în testimonial. Deci, cadrul în care se va filma este important. Nu poți să ai un testimonial video despre bere într-o vie. Dacă filmezi în interior, poți controla mediul înconjurător (lumină, trafic, zgomot etc.) Poți folosi tot felul de efecte și lumini. Să capteze atenția.

Într-adevăr costurile sunt mai ridicate*, dar multe chestiuni despre produs nu le poți transmite doar prin poze. De obicei, dacă alegi să faci asta într-un studio echipat, prețul de închiriere nu este destul de mare, aproximativ 50 de euro pe oră. Dacă alegi o cafenea sau un birou, aici cred că se poate ajunge la o înțelegere de barter. Win-win situation. Ne lași să filmăm, și promovăm și locația.

*costuri ridicate – cel care filmează costă mai mult ca un fotograf. Depinde acum de domeniu, experiență etc.

Un exemplu de testimonial video făcut la locul potrivit, în cazul de față, la clienți acasă: https://www.youtube.com/watch?v=nmSPQWx6tkk

Trebuie să menționez câteva aspecte de care ar trebui să ții cont. Atunci când alegi cameramanul, cel care filmează, alege unul profesionist. Cineva care are aparatura de care ai nevoie. Nu te zgârci la costuri. El știe despre următoarele aspecte. Dacă vrei să le faci tu, asigură-te că dispui de cele de mai jos.

De ce spun asta? Pentru că ai nevoie de un testimonial care trebuie să convingă, să fie făcut bine, să se audă bine etc.

Așa că enumăr câteva aspecte de care ar trebui să ții cont dacă vrei să le faci singur:

 • microfonul trebuie să fie unul profesional, special pentru indoor sau outdoor
 • lumina trebuie poziționată corect
 • poziția camerei
 • atenție la poziționarea omului care vorbește

# Filmarea testimonialului

După ce ai pus la punct detaliile de mai sus, ai grijă ca omul să se simtă bine, confortabil. Spune eventual o glumă, spune-i să ignore camera, ca și cum ar fi doar el în fața oglinzii.

# Editarea testimonialului

După ce ai terminat de filmat, urmează partea de editare. Ideal ar fi ca testimonialul video să dureze între 90 și 150 de secunde. Fă-l să fie plăcut, uman, include tot felul de citate, descriere a produsului și altele. Aduce valoare. Dar, desigur, valoarea cea mai mare o are intervievatul. Aici te lași pe mâna profesioniștilor. Dar să ai grijă ce ceri, ca să te înțeleagă.

Concluzii

Pentru a crea un testimonial eficient, convingător, trebuie să investești puțin timp să te ocupi de toate detaliile pe care le-am enumerat mai sus (planificarea, stabilirea locației și editarea filmului). Un videoclip profesionist, de înaltă calitate, va proiecta imaginea potrivită pentru afacerea ta. Așa că alege un cameraman bun.

Sper că acest articol ți-a fost de ajutor și aștept mai jos comentariile tale în legătura cu testimonialele video.

Mulțumesc!

Învață marketing online!
Înscrie-te în cea mai mare gașcă de marketeri online din România. Kiwi Marketer are peste 17.000 de membri.
array(3) { ["read"]=> bool(true) ["unfiltered_html"]=> bool(false) ["upload_files"]=> bool(true) }