Nu Uita! Poți folosi codul edukiwi10 ca să beneficiezi de reducere 10% la cursurile din eduKiwi.
Înapoi la Blog

Cum faci vânzări cu followersi puțini

 Îți scriu pentru că m-am simțit inspirat de o discuție pe care am auzit-o ieri în bucătărie. Colegii mei discutau despre mine și cursul meu și am prins o bucată mică din conversație:

V-ați gândit vreodată că Adi Ene o să facă bani din pasiunea lui?

Nu am auzit răspunsul, dar sincer, eu m-am gândit. Din secunda în care am intrat în App Store și mi-am descărcat Instagram-ul știam că într-o zi voi ajunge să câștig bani din asta.

Și acum, cu lansarea cursului, mă bucur să văd că am avut dreptate.

 

Intră aici să vezi ce ți-am pregătit

 

Când începi o afacere vrei să o faci din plăcere, dar ți se spune că trebuie să fie greu.

Ți se spune că nu ai cum să reușești, că o să fie mult de muncă…cât îmi place să mă lupt cu morile astea de vânt!

Marketingul nu trebuie să fie dificil, nu trebuie să se simtă forțat și nu trebuie făcut doar pentru a crește vânzările.

Deci nu-i mai crede pe cei care îl iau pe “e prea greu” în brațe și hai cu mine să-ți arăt cum poți să faci lucrurile din pasiune și totuși să ai super rezultate. O să îți arăt exact cum reușesc eu să generez rezultate pe Instagram.

De peste 7 ani, fac content de calitate care convertește – profilele pe care le administrez la Kiwi Agency, unde promovez oferte și produse, aduc mereu vânzări.

De exemplu, eu mă ocup de pagina de Instagram a lui Doru Pelivan. Sigur ai observat până acum – atunci când Doru lansează un produs, îl promovăm pe toate canalele posibile.

Instagram este doar unul din ele, dar nu de puține ori am văzut conversii venind din Insta-Stories.

Dar pentru conversiile acestea, am avut puțin de lucrat. Bine, lucrat e mult spus, pe mine mă relaxează enorm să aranjez profile de Instagram, să creez conținut și să fac stories. Poate pentru că și știu ce fac.

Îți explic mai jos, pas cu pas, cum am lucrat pe profilul lui Doru.

Trebuie să înțelegi de la început o chestie: scopul meu nu a fost să îi cresc followers. Scopul a fost să creez un profil care să inspire încredere și să mă folosesc de brandul personal al lui Doru pentru a-i aduce proiectele în fața unui public nou.

Practic, secretele din spatele profilului lui sunt următoarele:

★ Am ales un layout pentru profil. Am tot zis, e foarte important să te uiți la estetica feed-ului tău. E simplu: dacă arată profi, și tu ești profi.

★ Postez zilnic. În plus, citatele pe care le postez sunt citatele lui Doru. Practic, ofer conținut valoros – informație gratuită de la unul dintre ci mai buni oameni de marketing din România. Pentru că postez zilnic, se crează automatism pentru urmăritori. Ei știu că azi Doru va posta un citat și merg special pe profilul lui să îl citească. Traficul lui nu depinde de niciun algoritm.

★ Textele pentru descriere sunt ușor de digerat, pe înțelesul tuturor. Știi care e chestia? Oricine poate folosi un limbaj academic și scorțos ca să demonstreze că e cult și că are vocabular. Dar nimănui nu-i pasă de neologisme. Nu vreau să îți vând critica rațiunii pure. Vreau ca mesajul meu să ajungă la tine cât de clar se poate. De artificiile limbajului se ocupă departamentul de copy (dacă e cazul – dar în Instagram chiar nu e).

★ Folosesc un plan advertorial de care mă țin, fie ploaie, fie vânt. Ți-am explicat mai sus despre automatism.

★ Intru zilnic 5-10 minute și interacționez. Cu oamenii care lasă comentarii, cu oamenii care trimit mesaje private, cu profilele pe care le urmăresc. Sunt un om, nu un bot. Sunt uman.

★ Folosesc #-uri care funcționează. Asta după ce am testat mai multe variante.

★ Fac story-uri. Partea mea preferată. Mă joc cu toate opțiunile din aplicație, îmi eliberez partea creativă și livrez conținut valoros, inteligent și amuzant. Ceva diferit față de ce e deja pe piață. Tot timpul pun call to action pe story.

★ Distribui fiecare postare în story & dau promo pe postări. Asta ca să ajung la o audiență mai largă și pentru creșterea interacțiunii.

★ Când e o campanie mai mare, tot conținutul se mulează pe un obiectiv. Atunci fac cele mai bune reclame.

★ Analizez și monitorizez tot ce se întâmplă, văd ce se poate îmbunătăți și optimizez constant.

 

Concluzie: Am avut campanii cu buget mic și story-uri pe Instagram care au generat vânzări foarte bune (zeci de mii de euro). Toate astea cu un profil care are sub 10k followers.

 

În plus (asta a venit ca și un bonus, deși mă așteptam să se întâmple așa) după ce am oferit content de valoare pe nișa de marketing online au început să crească și numărul urmăritorilor și rata de interacțiune pe profil.

Ok, acum poate te gândești:

Da, Adi, dar Doru Pelivan e deja cunoscut, cum să fac eu ce faci tu pe profilul meu?

Am lucrat și pe profile cu zero notorietate.

I-am oferit unui client Kiwi Agency (nu pot să-ți dau numele acum, pentru că avem contract de confidențialitate) servicii pe Instagram. Momentan profilul lui are 1600 de followers, crescuți organic, pas cu pas. De la o lună la alta îi aduc 400-500 de urmăritori noi.

Tot ce am făcut pentru asta a fost să anunț pe Facebook că informațiile se transmit întâi pe Instagram. Fiindcă toți au vrut să afle noutățile primii, au intrat pe Instagram și au început să urmărească profilul.

Practic, folosesc curiozitatea ca să încălzesc audiența. Pe Insta le pun story-uri și le dau informațiile în avans. Apoi fixez story-urile în secțiunea de Repere să aibă acces mai repede și mai ușor.

În rest, țin cont de culorile brand-lui și merg pe postări în 3-5 culori, ca să fac un feed plăcut estetic.

Concluzie: clientul e destul de cunoscut, iar produsul oferit e cerut și așteptat de oameni. Iar eu folosesc nerăbdarea asta lor pentru Instagram.

Un alt cont pe care îl administrez e contul Kiwi Agency. Are  2069 de urmăritori, dar reclamele convertesc foarte bine, chiar și cu buget mic. Nu e campanie care să nu vândă.

Aici am ascultat practic vocea urmăritorilor noștri. Am analizat feedback-ul pe care l-am primit din newsletters, din comunitatea Kiwi Marketer și din tabăra de marketing. Mi-am dat seama că oamenii ne plac foarte mult pe noi ca și oameni, așa că oferim conținut pe gusturile urmăritorilor. Poze cu noi, poze cu biroul, tot felul de dume pe care le dau colegii.

Concluzie: ofer conținutul pe care îl cere audiența, iar audiența îmi mulțumește convertind.  

O zic din nou.

urmăritori ≠ vânzări.

Concentrează-te pe conținut.

Contentul e vital în campaniile tale.

Încă o chestie, la fel de importantă: vânzarea nu se obține peste noapte.

Întâi trebuie să creezi o legătură cu clienții tăi. Iar legătura asta se obține prin content și pe termen lung.

Dar se obține.

Iar eu te învăț cum.

E simplu, e fain, e distractiv și treaba asta nu o să te plictisească niciodată. O să te joci cu creativitatea ta, o să îți privești brand-ul cu alți ochi și o să îți placă.

Îți garantez, după ce vei termina cursul Cum să construiești un profil de Instagram care vinde vei ajunge să iubești Instagram la fel de mult ca și mine și să generezi rezultate la fel de bune ca și mine.

 

Intră aici să vezi ce ți-am pregătit

Să fii iubit!

Adi Ene

#instagrammer

PS – sunt ultimele zile în care mai poți profita de reducerea de 50% la curs. Doar până mâine mai poți cumpăra cursul cu 39 de euro – de vineri prețul se va dubla.

Învață marketing online!
Înscrie-te în cea mai mare gașcă de marketeri online din România. Kiwi Marketer are peste 17.000 de membri.