Înapoi la Blog

Cum creezi și menții relația cu clienții tăi

În articolul de astăzi vei afla ce trebuie să faci pentru a avea o comunicare bună cu clienții tăi. Îți voi prezenta o serie de aspecte de care e bine să ții cont atunci când vorbim despre comunicarea între un client și o agenție de marketing (și nu numai). Dacă faci toate aceste lucruri și serviciul/produsul pe care îl oferi este unul de calitate, cu siguranță vei avea numai de câștigat.

Sunt Marius Negroiu și sunt Key Account Manager la Kiwi. Ce înseamnă asta pe scurt ?

Mă ocup de tot ce înseamnă relația cu clienții. De la primele întâlniri, negocieri și până la păstrarea legăturii în mod constant pe întreaga perioadă a colaborării dintre ei și agenția noastră.

În același timp, tot eu sunt cel care transmite aceste informații preluate de la client colegilor din echipă.

Trebuie să ții cont de mai multe variabile atunci ești persoana de legătură dintre client și agenție, dar să le luăm pe rând:

  1. Fii punctual. Atunci când îți programezi întâlnirile, încearcă să ajungi de fiecare dată la timp. Asta te pune într-o postură favorabilă încă de la început pentru că denotă seriozitate și profesionalism. Dacă se întâmplă să nu poți ajunge la ora stabilită, anunță că întârzii, dar nu mai mult de 5-10 minute. În cazul în care nu poți ajunge, sună din timp și reprogramează.
  2. Respectă deadline-urile. Atunci când stabilești o dată pentru a preda un material de coumun acord cu un client, fă în așa fel încât să fii sigur că poți livra cele promise la data respectivă. Dacă știi că nu este posibil, este mai bine să dai dovadă de transparență și să spui acest lucru, decât să stabilești o dată pe care ulterior să nu o poți respecta. Cu siguranță clienții vor aprecia asta la tine.
  3. Atunci când trimiți o ofertă sau propunere de colaborare, personalizează de fiecare dată conținutul, în funcție de discuțiile anterioare avute. Nu trimite informații care nu au fost cerute pentru că nu le va citi nimeni și vei da impresia că nu oferi importanță clientului. Cu cât e mai personalizată oferta, cu atât faci clientul să înțeleagă mai bine că îl respecți și e important pentru tine.
  4. De fiecare dată când scrii un mail, ai grijă să saluți la început, să scrii corect, fără greșeli gramaticale sau de exprimare. Subiectul mail-ului să fie relevant, ca să poți intui ușor despre ce este vorba în acesta. Conținutul lui să fie bine structurat, bold pe lucrurile care vrei să le scoți în evidență. La final, ar trebui să ai o semnătură care să conțină datele tale de contact (nume, prenume, adresă de e-mail, telefon, site-ul firmei și adresa, în format scris, și logo-ul, ca imagine – este important ca datele de contact să fie scrise pentru că de multe ori imaginile nu sunt afișate în e-mail-uri și acestea sunt date importante pentru cei cu care comunici).
  5. Vorbește constant cu clienții tăi și încearcă de fiecare dată să creezi o legătură cu ei. Este important să nu lași relațiile dintre voi să se răcească și să nu existe nici un fel de comunicare pe perioade mai lungi de o săptămâna. Este bine să existe și întâlniri periodic, la care să se discute despre ce s-a făcut până în prezent, atât lucrurile bune cât și cele mai puțin bune, pentru a le putea corecta și a putea evolua constant.
  6. Ține cont de faptul că tu reprezinți imaginea firmei/ companiei și ai grijă de aspectul tău când participi la o întâlnire. Încă din primele momente, potențialul client își va crea o imagine despre firma pe care o reprezinți, în funcție de imaginea pe care o creezi tu în fața lui. De asemenea, folosește un limbaj profesional și elegant.
  7. Documentează-te înainte să te întâlnești cu clienții. Înainte de fiecare întâlnire, încearcă să afli cât mai multe despre persoana/ firma cu care urmează să te întâlnești. Aceste lucruri îți vor fi de folos atât în negociere, cât și în a crea o primă impresie bună, dacă arăți că deja știi lucruri despre ei, le cunoști serviciile, etc.  

Sper că cele prezentate ți s-au părut interesate și că articolul îți va fi de ajutor. Te invit să lași un comentariu mai jos cu ce ai observat tu că este cel mai important pentru clienții tăi.

Marius

Învață marketing online!
Înscrie-te în cea mai mare gașcă de marketeri online din România. Kiwi Marketer are peste 17.000 de membri.
array(3) { ["read"]=> bool(true) ["unfiltered_html"]=> bool(false) ["upload_files"]=> bool(true) }