Nu Uita! Poți folosi codul edukiwi10 ca să beneficiezi de reducere 10% la cursurile din eduKiwi.
Înapoi la Blog

Ce poti sa faci pentru optimizarea site-ului tau

In ziua de azi fiecare dintre noi vrem sa ajungem la informatie cat mai repede si daca site-ul tau se incarca greu, omul care a intrat pe el si a vazut ca dureaza asa mult incarcarea a si iesit. Primele secunde sunt importante pentru decizia utilizatorului de a ramane sau de a parasi site-ul. Daca in acest timp site-ul tau inca nu s-a incarcat este clar ca el a si plecat.

 

Pentru o viteza cat mai buna, am facut o lista cu cateva recomandari care te vor ajuta.

 

Alege un host de calitate

Un host este de fapt un server, pe care tu ai acces la parte o din spatiul de stocare. Daca acel server e incet, site-ul dureaza mai mult sa se incarce. Alegerea unui host bun si stabil va influenta experienta utilizatorilor. Personal, eu folosesc serviciile celor de la Romarg si ii recomand, chiar daca exista variante ce par mai accesibile ca pret.

Optimizarea imaginilor

Imaginile sunt foarte importate pe un site dar asta nu inseamna ca ele pot ocupa foarte mult si sa fie la rezolutii uriase pentru ca atunci timpul de incarcare va creste. Recomand optimizarea imaginilor cu TinyPNG , deoarece este gratuit si foarte usor de folosit sau, daca se poate, dimensionate si optimizate cu ajutorul Photoshop.

 

Minificarea codului

Minificarea inseamna eliminarea de caractere inutiele din cod (spatii, linii goale sau cate un enter pentru linie noua), pentru a reduce timpul de incarcare al paginii. Eu iti recomand sa folosesti minificare doar cand ai terminat de codat pagina sau stii ca nu mai faci modificari la ea. Poti sa folosesti Willpeavy ca sa iti formatezi codul si daca ai nevoie sa il modifici ulterior, poti folosi Unminify.

 

Atentie la ce plugin-uri instalezi / Ce scripturi folositi

Daca folosesti WordPress, ai grija ce plugin-uri instalezi pentru ca iti pot ingreuna mult de tot proiectul. Foloseste doar plugin-urile de care ai nevoie si cauta ultima versiune a lor pentru ca in majoritatea timplului cei care creaza aceste pluginuri aduc update la ele pentru a le optimiza. Asta se aplica si la script-urile de Javascript

 

Vezi in cat timp se incarca site-ul tau

Daca vrei sa vezi in cat timp se incarca site-ul tau si cat dureaza pana se incarca toate fisierele poti incerca urmatoarele site-uri care te ajuta ca sa iti optimizezi site-ul.

gtmetrix.com

tools.pingdom.com

developers.google.com

 

Sper ca aceste recomandari te-au ajutat ca sa iti optimizezi site-ul mai bine

Învață marketing online!
Înscrie-te în cea mai mare gașcă de marketeri online din România. Kiwi Marketer are peste 17.000 de membri.