Înapoi la Blog

Ce am învățat în Tabăra de Marketing

Fiecare experiență vine cu învățăturile ei și cel mai bun lucru pe care putem să îl facem după fiecare experiență care simțim că ne ajută să creștem este să ne oprim puțin. Să ne luăm un moment și să ne uităm la ce am realizat, ce am învățat nou, cum am crescut și să luăm cu noi tot ce e bun și ne ajută să creștem în continuare, să devenim mai buni.

Cei din tabără ne-au spus fiecare ce au învățat, am spus și noi, dar pe lângă ce am învățat fiecare dintre noi, vreau să vă spun câte puțin despre lucrurile pe care pentru noi cei de la Kiwi le-am luat cu noi din tabără.

E important pentru noi ca agenție să înțelegem ce v-a entuziasmat cel mai tare pe cei care ați participat, ce v-a plăcut cel mai mult, ce putea fi mai bine, ce putea fi mai rău etc.

Cu cea mai mare sinceritate, ne-a depășit și nouă așteptările, ne-a dat mai multă încredere în ce facem și ne-a motivat să lucrăm mai mult ca să vă livrăm informații valoroase.

Pe scurt, am învățat și noi multe și vreau să vă spunem mai jos despre asta. Vreau să luați și voi din ce am învățat noi, ca sfat, ca părere, ca încurajare.

  1. Capcana expertului

De multe ori, atunci când suntem prinși în ceea ce lucrăm zilnic, când deja strategiile de promovare pentru clienții noștri curg una după alta, pentru noi devine ceva normal. Și atunci când îți știi bine treaba ai tendința de a sări pași, de a te îndepărta de la principiile de bază, care uneori funcționează foarte bine și ajungi să complici procesul. Pentru noi, a fost important să vedem că putem explica simplu, că ceea ce v-am învățat în tabără a ajuns la voi și mai ales, că am avut limbajul ăla simplu, friendly și fain, care să vă facă să ne urmăriți cu plăcere și să învățați lucruri noi fără efort.

Sfatul Kiwi: Folosește cel mai simplu și clar limbaj atunci când îți prezinți produsul. Spune chiar și lucrurile care ți se par banale sau de la sine înțelese. Nu toți oamenii știu la fel de multe despre produsul tău ca și tine.

  1. Am învățat că putem să facem tabără

Tabăra de Marketing a fost prima tabără pe care noi, cei de la Kiwi, am organizat-o. Am întors-o pe toate părțile, am discutam și rediscutat ore, zile, săptămâni și am ajuns la o formă care să ne mulțumească. Știm că atunci când oferi informație de calitate oamenilor care sunt interesați de subiect, ei devin mai deschiși spre ce ai să le oferi.

Sfatul Kiwi: Conținutul de calitate oferit cu scopul sincer de a ajuta omul care îți este sau vrei să îți devină client, îți asigură succesul.

  1. Am învățat că marketerii au o poftă de informații greu de stăpânit

Nouă ne place să povestim. Și vrem să vă spunem că cei din tabără ne-au stors de informații. Pe lângă tot ce le-am oferit în cadrul workshop-urilor, am avut discuții peste discuții și zeci de întrebări. Am răspuns la toate cu drag și cu entuziasm pentru că vedeam oameni pasionați de marketing care vor să știe mai mult, să crească, să devină mai buni.

Sfatul Kiwi: Nu vă stăpâniți curiozitatea ci folosiți-vă de ea ca să aflați lucruri noi, informații valoroase. Și noi am învățat de la cei care știu mai multe decât noi. Cel mai important e să știi unde să cauți sau pe cine să întrebi.

  1. Am învățat că munca în echipă crește rezultatele

Fiecare dintre participanți, la venire, a extras un produs pentru care ulterior a trebuit să creeze o strategie de marketing. Deși inițial ne-am gândit că fiecare participant va avea produsul lui și va crea singur strategia de marketing, după discuții lungi pe care le-am avut pe partea de content, am hotărât să îi grupăm în echipe. 10 echipe (4-5 oameni în echipă) au lucrat activ la crearea unei strategii de promovare pentru produsul pe care îl aveau. And boy, was it a great idea. Văzându-i lucrând împreună ne-a făcut să înțelegem că întotdeuna o echipă care trage în aceeași direcție, va avea rezultate mai bune și asta pentru că membrii se ajută între ei și fiecare își aduce contribuția pentru a crea ceva mai mare decât fiecare individ în parte.

Sfatul Kiwi: Aveți grijă de echipa voastră. Atunci când mai multe minți se pun la contribuție pentru același scop, cele mai amazing lucruri se pot face din cele mai mici și aparent neînsemnate idei.

  1. Am învățat să colaborăm

Fără dubiu, pentru Kiwi Agency, organizarea taberei a fost un team building excelent. Ne-am întors mai legați, mai apropiați și mai câștigați. Cel mai bun mod în care poți să descoperi un om și să te apropii de el e făcând lucruri împreună. Noi am făcut Tabăra de Marketing împreună și asta ne-a apropiat ca echipă.

Sfatul Kiwi: Știi ideea aia care o coci de mult? Ia oamenii potriviți lângă tine și GO FOR IT!

  1. Am învățat marketing

Poate că sună ciudat. Nu se presupune că noi, cei de la Kiwi știm marketing? Ba da, știm. Dar nu o să știm niciodată suficient. E atât de multă informație încât dacă ajungi să spui că ești expert și încetezi să înveți, acolo se oprește și evoluția ta. Așa că da, Kiwi a învățat marketing. Am fost în Tabăra de Marketing până la urmă!

Sfatul Kiwi: Oricât de bine crezi că știi ceva, încă mai ai de învățat.

 

  1. Am învățat să ne jucăm

Deși e un domeniu cât se poate de serios, am văzut că putem râde, putem face din marketing un joc, că putem să avem exerciții amuzante care să ne ajute să devenim mai buni. Chiar dacă suntem adulți, jocul o să rămână mereu unul dintre cele mai puternice tool-uri de învățare.

Sfatul Kiwi: Nu uitați să vă jucați! Sigur, jucăriile diferă de cele ale copiilor, dar procesul e același. Avea un prieten o vorbă: – Știi care e diferența dintre un copil și un adult? – Prețul jucăriilor.

 

  1. Ne-a ajutat să ne evaluăm munca

Am pregătit tabăra cât de bine am putut, ne-am gândit la toate detaliile, dar trebuie să recunoaștem, am avut emoții. Am avut momente de nesiguranță, momente în care ne întrebam dacă ce oferim ca și conținut în tabără e cu adevărat valoros. Validarea finală au avut-o cei care au participat. Și ei au fost încântați, iar noi emoționați.

Sfatul Kiwi: Observați atent reacțiile oamenilor la produsul vostru. Poate nu primești un feedback în scris, 6 pagini de analiză detaliată, poate primești doar un zâmbet plin de recunoștință. E cel mai valoros feedback.

 

  1. Am învățat să fim deschiși

Să ne asumăm și bune și rele, să vorbim cu participanții și despre ce nu ne-a ieșit cum am vrut și despre ce a ieșit mai bine decât ne așteptam. Nu vrem să fim noi profesori, voi studenți. Vrem să fim colegii voștri marketeri cu puțin mai multă experiență și să vă învățăm tot ce știm.

Sfatul Kiwi: Nu trebuie să fii perfect. Trebuie doar să fii autentic.

 

  1. Am învățat să gestionăm mai bine timpul

Am avut multe de oferit în tabără și parcă nu ne ajungea niciodată timpul. Am avut atmosferă de lucru faină și participanții multă multă poftă de cunoaștere. Setup-ul perfect. Am avut workshop-uri solicitante în fiecare zi și mai puteam. Am învățat să alocăm mai mult timp conținutului, ca să nu trebuiască să tăiem din activitățile outdoor :))

Sfatul Kiwi: Lăsați timp și pentru discuții extra, timp pentru întrebări. Nu tăiați curiozitatea participanților la workshop-urile voastre din lipsă de timp.

 

10+1. Am învățat că în marketing e plin de oameni faini

Ne bucurăm foarte tare că v-am cunoscut pe o mică parte dintre voi cei din comunitatea Kiwi Marketer. Suntem peste 10k oamenii în grup și așteptăm cu nerăbdare să ne vedem și cu alții. Cei care au fost cu noi în tabără au fost toți oameni de la care am învățat și noi multe, oameni creativi, oameni cu inițiative, cu afaceri faine, oameni care trag să facă ceva mișto cu business-ul lor.

 

Sfatul Kiwi: Ne vedem în următoarea Tabără de Marketing!

Sperăm că din ce am învățat noi în urma taberei puteți să luați și voi ceva de valoare pentru voi. Lista de mai sus poate continua la nesfârșit. Când oameni faini (peste 60 la număr) se întâlnesc împreună, fiecare este câștigat. Vrem să nu ne oprim aici și să creștem împreună în continuare, pentru că nu doar voi ați crescut prin ce v-am învățat, ci am crescut și noi.

Cu dor de tabără și poftă de cunoaștere,

Echipa Kiwi

Învață marketing online!
Înscrie-te în cea mai mare gașcă de marketeri online din România. Kiwi Marketer are peste 17.000 de membri.
array(3) { ["read"]=> bool(true) ["unfiltered_html"]=> bool(false) ["upload_files"]=> bool(true) }