Înapoi la Blog

Call-to-Action Button pe FB, un must have în promovarea afacerii tale

În momentul în care îți dorești să promovezi pe social media afacerea pe care o ai, este foarte important să ”profiți” de toate tool-urile pe care platformele de socializare ți le pun la dispoziție. După cum bine știi, dacă nu ești prezent în lumea online, nu exiști pentru cei mai mulți dintre potențialii tăi clienți. Acum când majoritatea informațiilor de care avem nevoie se află doar la un click distanță este necesar să îți faci simțită prezența în mediul online. Dacă ai început deja să îți promovezi serviciile pe Facebook, spre exemplu, trebuie să știi că această platformă de socializare îți pune la dispoziție tool-uri foarte utile care să îți ușureze munca.

Astăzi vom discuta despre una dintre acestea și anume Call-to-Action button. La finalul anului 2014, platforma de socializare a introdus acest nou tool, fiind disponibil numai pentru paginile din USA. Pe parcursul anului 2015, butonul de acțiune a fost disponibil, pe rând, în restul țărilor. Încă de atunci, acesta a adus rezultate vizibile pentru cei care au ales să-l folosească.

Așa că, tu de ce nu l-ai folosi? Este simplu de creat și se adaptează în funcție de serviciile pe care le oferi, având diverse opțiuni dintre care poți să-l alegi pe cel potrivit afacerii tale. Deci, cum creezi acest buton de acțiune?

E simplu. Intră pe pagina de Facebook a business-ului tău și, după cum poți observa în imaginea de mai sus, sub poza de copertă a paginii apare opțiunea ”Add a Button”. Vei observa că în momentul în care dai click, ți se deschide un pop-up, ca în imaginea de mai jos.

Trecem la pasul următor: alegerea butonului în funcție de serviciile oferite de afacerea ta. Poți observa în imaginea de mai jos că există destule variante, alese în așa fel încât să se potrivească pentru orice afacere. În funcție de ce alegi, va trebui să completezi un câmp cu informațiile necesare. Spre exemplu, dacă alegi Call Now, trebuie să treci numărul de telefon la care potențialii clienți te pot contacta, pe tine sau persoana responsabilă cu acest lucru.

De asemenea, ai opținea de a trimite persoanele direct pe link-ul de download al aplicației, în cazul în care ai, alegând butonul Use App.

Dacă ai un shop online, atunci cel mai bun buton pentru pagina ta de Facebook este ”Shop Now”, un buton care îți trimite clienții direct pe magazin.

Un aspect foarte important este faptul că Facebook-ul îți oferă preview direct pentru laptop/PC, iPhone sau Android și astfel vezi exact cum urmează să arate pagina ta de Facebook pe aceste device-uri.

După ce ai selectat butonul care se potrivește businessului tău și ai completat câmpul obligatoriu cu informațiile corecte, click pe Create și e gata! Pagina ta de  Facebook are un Call-to-Action personalizat.

Cum poți verifica dacă aduce rezultate acest tool? Intri pe pagină și așa cum poți observa în imaginea de mai jos, vei afla de câte ori a fost folosit butonul în săptămâna în curs, în secțiunea ”This Week”.

Pentru informații mai detaliate trebuie să accesezi secțiunea ”Insights” de pe pagină și să selectezi din partea stângă opțiunea ”Actions on Page”. Acolo găsești grafice care îți arată exact câte persoane și când au dat click pe butonul de acțiune.

Cum atragi atenția asupra butonului? Înainte de a se schimba aspectul paginilor de Facebook, Call-to-Action button putea să iasă în evidență datorită faptului că era poziționat peste fotografia de copertă a paginii, iar o grafică interesantă cu multe elemente ar fi atras atenția în acea zonă aducând rezultatul dorit. Acum însă, cu noile schimbări menite să facă întregul design cât mai atractiv, inclusiv Call-to-Action button, acesta este poziționat exact sub cover photo, fiind mult mai vizibil și se sine stătător decât a fost în trecut. În comparație cu versiunile mai vechi, butonul de acțiune este acum albastru, mai mare și este în contrast puternic cu albul paginii.  În concluzie, nu trebuie să facem ceva special pentru a atrage atenția asupra acestuia pentru că iese destul de ușor în evidență, în special pe mobile (vezi imaginea de mai jos).

În continuare am pregătit pentru tine o scurtă recapitulare a acestui articol:

  1. Alege cu grijă tipul de buton și asigură-te că se potrivește business-ului tău. În cazul în care sunt mai multe opțiuni care se potrivesc, poți să le încerci pe rând, pentru aceeași perioadă de timp pe fiecare și apoi să-l alegi pe cel care a adus cele mai bune rezultate.
  1. Nu uita să monitorizezi rezultatele pe care CTA Button-ul îl aduce, din Insights, sau chiar pe pagina principală la secțiunea ”This Week” (vezi în imaginile de mai sus).
  1. Ținând cont că aspectul general al paginilor de Facebook pentru afaceri s-a schimbat, iar butonul este poziționat acum imediat sub poza de copertă, poți să folosești o grafică ce indică spre CTA Button cu o săgeată. În acest fel, potențialii tăi clienți de pe platforma de socializare vor observa butonul, cu siguranță.

Deci, ce spui? Îi dai o șansă butonului de acțiune de pe pagina de Facebook a afacerii tale? Eu îți recomand să încerci pentru că îți va aduce rezultate.

Învață marketing online!
Înscrie-te în cea mai mare gașcă de marketeri online din România. Kiwi Marketer are peste 17.000 de membri.
array(3) { ["read"]=> bool(true) ["unfiltered_html"]=> bool(false) ["upload_files"]=> bool(true) }