Nu Uita! Poți folosi codul edukiwi10 ca să beneficiezi de reducere 10% la cursurile din eduKiwi.
Înapoi la Blog

Branding Personal: Hateri vs. Fani

Doru sunt și vreau să te întreb ceva:

Ai primit vreodată un comentariu nasol la o postare? Un comentariu dinăla de-a dreptu nesimțit, care te-a jignit și te-a lăsat mască?

Având în vedere că suntem în 2019, voi presupune din start că ai răspuns DA.

Dar un comentariu fain la o postare? O felicitare, o încurajare, un compliment, un haha?

Mai mult ca sigur, răspunsul tău este tot DA.

Avem parte de ambele situații când suntem activi în online și, într-o oarecare măsură, este normal să fie așa. Până la urmă, „asta-i viața”.

Însă când faci Branding Personal, lucrurile se complică. De ce? Pentru că…

Numerele cresc

Atunci când faci Branding Personal, primești mai multe comentarii decât primește cineva care nu face asta.

Comentariile se înmulțesc pentru că postezi mai mult conținut și astfel postările tale ajung să fie citite de mai mulți oameni.

O parte dintre acei oameni îți vor spune opinia lor, iar comentariile prin care fac asta joacă un rol important în cum este perceput brandul tău personal.

Cu alte cuvinte, joacă un rol important în cum ești perceput tu în mediul online.

Dacă citești comentariile lor (cum, de altfel, ar trebui), ajungi să observi cu timpul că unii oameni apreciază ceea ce faci, iar alții nu.

Este așa de evident încât poți să-ți împărți audiența în două tabere: Hateri și Fani.

Haterii sunt cei care nu apreciază ceea ce faci. Cei care au mereu o critică pusă deoparte doar pentru tine. (Niciuna constructivă, ca fapt divers.)

Fanii sunt cei care găsesc conținutul tău util și valoros. Cei care abia așteaptă să-l citească și cei care uneori chiar îți mulțumesc pentru ceea ce faci.

Astăzi vreau să vorbesc despre ambele tabere, pentru există multe idei greșite despre ele, care nu au treabă cu realitatea.

Cea mai tristă idee pe care am auzit-o este că:

Nu merită să faci Branding Personal din cauza haterilor.

tâmpenie mai mare ca asta nu am auzit și vreau să-ți spun din start că realitatea este cu totul alta.

Este adevărat că atunci când ai un Brand Personal ai și hateri. Nu neg asta. Însă îți pot garanta din experiență că, din totalul audienței tale, numărul haterilor este infim.

Dacă ar fi o luăm matematic – dacă audiența ta este 100%, sunt șanse mari ca 99% dintre oamenii care te urmăresc să fie fani și 1% hateri.

Într-o lume în care comentariile negative ies în evidență, poate proporția asta nu pare adevărată. Însă fac branding personal de ani de zile și proporția mi s-a confirmat an după an.

Nu mi s-a confirmat doar mie, ci și multor prieteni, dintre care unii au sute de mii de urmăritori. Și dacă-l întrebi pe Adi, și el îți va spune același lucru.

De asta insist asupra sa pentru că este vital să știi adevărul. Este vital să știi că totul va fi ok atunci când vei decide să te expui online și să-ți construiești un brand personal.

Haterii nu vor sta după colț gata să comenteze încă de la prima ta postare. Iar ceea ce vei posta nu va fi inundat de critici stupide și de comentarii răutăcioase.

Scenariul ăsta este extrem de pesimist și, din experiențele mele de până acum, pot spune că este rupt de realitate.

În schimb, îți pot spune care este scenariul realist odată ce decizi să faci branding personal. Îți pot spune ce este mai probabil să se întâmple. Dacă faci asta, ai toate șansele din lume să…

Atragi un public format din oameni ca și tine, dintre care mulți vor fi FANI.

Mi se pare ciudat că lumea vorbește mai mult despre hateri decât despre asta, când publicul ăsta fain este adevăratul beneficiu pe care-l vei avea.

Odată ce vei începe să postezi conținut util și relevant pentru el, în jurul tău se va strânge o audiență care te va aprecia.

Vor fi oameni conștienți de valoarea pe care o oferi și vor fi chiar recunoscători pentru că faci asta.

Ei sunt cei care vor distribui ceea ce postezi. Cei care vor apela la tine atunci când vor avea întrebări în domeniul tău.

Și cei care vor dori să-ți afle opinia despre toate noutățile care apar în acel domeniu.

Când vor avea întrebări și le vei oferi răspunsuri, vor aprecia asta și îți vor mulțumi. Știu că pare greu de crezut în primă fază, însă crede-mă că este normal să fie așa.

Gândește-te atunci când ajuți pe cineva în viața reală. De obicei îți mulțumește și apreciază asta. Este o reacție normală în urma unei fapte bune. De ce crezi că în online ar fi diferit? Doar nu ne oprim din a fi oameni odată ce ne conectăm la internet.

Pe lângă aprecieri, o parte dintre fanii tăi vor deveni și ambasadorii brandului tău. Te vor „vorbi de bine” în online și în offline, și te vor recomanda altor persoane.

Dacă vor auzi că o persoană pe care o cunosc are nevoie de un produs sau un serviciu pe care îl oferi și tu, tu vei fi primul nume pe care îl vor menționa.

Practic, îți vor întoarce favorul chiar fără să le ceri asta.

De-a lungul anilor am primit foarte multe recomandări de acest fel și au fost un real ajutor atât ca vizibilitate, cât și din punct de vedere financiar. Business-ul devine mult mai ușor atunci când clienții încep să te caute ei pe tine.

Există multe alte beneficii care vor veni din partea fanilor tăi. Vor apărea, treptat, pe parcurs. Dacă vrei să ai parte de ele, învață cum să-ți construiești un brand personal de la zero chiar acum.

Urmărește cursul Cum să-ți faci Branding Personal” și învață tot ce trebuie să faci în direcția asta.

Informațiile sunt simple și ușor de aplicat, chiar dacă nu ai cunoștințe sau experiență în domeniu.

Profită de oferta specială

Acum e timpul să treci de la teorie la practică și să înveți cum să devii cunoscut și cum să atragi mai mulți clienți prin branding personal.

Grăbește-te însă, căci prețul special al cursului este valabil doar până mâine, la ora 23:59. După aceea, prețul de 47 euro crește la 87 euro.

De ce să pierzi așa ofertă doar pentru că nu l-ai comandat la timp? Am avut multe cazuri în care oamenii au cumpărat cursuri la prețul full din simplul motiv că au amânat acest pas.

Nu fi unul dintre ei și învață chiar acum tot ce trebuie să știi ca să vinzi mai mult prin brandul tău personal.

Cu cât începi mai repede, cu atât vei deveni mai vizibil în domeniul tău și vei atrage mai multe oportunități pe plan profesional.

Trebuie doar să începi și să te ții de treabă, iar eu și Adi suntem aici ca să-ți arătăm cum.

P.S.: Sunt oameni care chiar au nevoie de ce ai tu de oferit. Au nevoie de cunoștințele tale și de încurajarea ta. Dă-le șansa să le afle și începe să faci Branding Personal. Comandă cursul aici și profită de prețul special care mai este valabil doar până mâine.

Învață marketing online!
Înscrie-te în cea mai mare gașcă de marketeri online din România. Kiwi Marketer are peste 17.000 de membri.