Nu Uita! Poți folosi codul edukiwi10 ca să beneficiezi de reducere 10% la cursurile din eduKiwi.
Înapoi la Blog

5 trenduri de marketing pe care merită să le urmărești în 2018

Hai să vorbim puțin despre 5 trenduri de marketing pe care merită să le urmărești în 2018. Și să le folosești, desigur. 😃

1⃣ Video marketing

2017 a fost un an important pentru conținutul video – chiar Facebook a început să „împingă” video-urile în news feed-urile utilizatorilor, oferind mai mult reach pe acest tip de conținut.

Trendul se păstrează și în 2018. Marile companii au integrat video în platformele de comunicare pe care le folosesc și începe să se comunice vizual și prin video-uri tot mai mult. Folosește și tu video-uri în promovarea ta.

2⃣ Chatbots

Roboții de Messenger au cucerit internetul și inimile clienților. Pentru că ușurează procesul de customer care, dar și pe marketeri îi ajută la vânzare.

Cu cât tehnologia de chatbots devine mai avansată, cu atât așteptăm să vedem cât mai multe companii folosind acești roboți. Fii în trend și folosește-i și tu pentru afacerea ta!

3⃣ Storytelling

E în natura noastră să iubim poveștile, așa că e destul de clar de ce atât de multe branduri se concentrează pe crearea de povești în marketingul lor.

Cum social media evoluează de la un canal de generare de trafic într-unul de interacțiune cu clienții, companiile vor dori să își bucure clienții cu storytelling creativ și transparență în ceea ce le privește scopul brandului.

4⃣ User generated content

Clienții au încredere în părerile altor clienți. Adică urmăresc review-uri, testimoniale, comentarii etc. Așa că brandurile nu doar afișează aceste forme de feedback, ci le și folosesc în promovare.

Dacă nu le-ai folosit până acum, e momentul să o faci!

5⃣ Conținutul interactiv

Zilele în care un brand putea folosi un simplu articol pe blog pentru trafic masiv au cam trecut. Pentru a interacționa cu utilizatorii în 2018, brandurile trebuie să folosească mai multe unelte interactive (quiz-uri, poll-uri, video-uri).

Ține cont de asta atunci când vrei să ai interacțiune din partea utilizatorilor.

🤔 Cum ți se par aceste trenduri? Pe care dintre ele le aplici sau ai vrea să le aplici în promovarea ta?

P.S.: Dacă punctul 2, cel cu chatbots, îți face cu ochiul și vrei să aplici în business-ul tău, am un curs întreg despre asta în Kiwi PRO Marketer. Ai acces cu doar 1 euro în prima lună, dacă soliciți o invitație de aici: https://kiwimarketer.com

Învață marketing online!
Înscrie-te în cea mai mare gașcă de marketeri online din România. Kiwi Marketer are peste 17.000 de membri.