Înapoi la Blog

10 principii de baza în marketing

Vreau să vă zic o chestie despre
”învățatul de marketing”

Eu până acum vreo 3 ani am fost arhitect. Făceam case și clădiri de birouri în cadrul unui birou de arhitectură. Făceam toată treaba de la întâlniri cu clienți la certat cu funcționarii de la primărie.

Și cum publicitatea era visul meu mai nebunesc de pe vremea liceului am decis să-i dau o șansă. Dacă nu mergea puteam deveni arhitect la loc.

Ei bine vreau să vă zic că marketing-ul este UN FEL DE A GÂNDI. Nu e ceva ce nu se poate învăța. Dacă prinzi gândirea, poți face marketing 50 de ani. Doar adaptezi principiile de bază la canalele de comunicare pe care le ai la dispoziție.

Dacă studiezi domeniul te pierzi în tone de informație și strategii care de care mai complexe. Dar după ce citești 10 cărți îți dai seama că totul se reduce la câteva principii de bază. Nu am mai încercat până acum să le scriu undeva, dar here it goes:

1. Nu păcăli clientul. Dacă ai un client care se aștepta să primeasca ceva și a primit altceva, sau nu a primit deloc, sau nu a primit la timp… ai pierdut mult. Trebuie să te ții de cuvânt, deoarece un singur lucru vinde cu adevărat: ÎNCREDEDREA. Asta pe lângă faptul că nu e de bun simț să păcălești oamenii 

2. Vorbește CLAR. Fii cât se poate de explicit. Orice produs își poate găsi clienți. Important este ca toți care aud de tine să înțeleagă în 5 secunde cu ce te ocupi. Scopul tău nu este să amețești publicul ci să îl informezi în cel mai simplu și pragmatic mod. Vorbește clar cu multă informație, fraze scurte și cu puține figuri de stil.

3. Vorbește PE BENEFICIU. Oamenii sunt egoiști – vor să știe cu ce îi poți ajuta și altceva nu îi interesează. Când vinzi ceva, explică-le oamenilor exact cum îi va ajuta și în ce fel va fi viața lor mai bună. Make it all about them.

4. Încearcă să ajuți oamenii cu adevărat. Asta înseamnă să înțelegi nevoile lor REALE și să le oferi un produs sau serviciu care să le rezolve una sau mai multe probleme.

5. Fă-le oferte bune. fă-le oferte și mai bune dacă sunt clienți fideli. Ofertele făcute doar de dragul ofertei nu aduc vânzări (vorbesc aici în special de reduceri foarte mici sau bonusuri foarte mici care te fac să te enervezi mai mult decât să te bucuri).

6. Răspunde la orice mesaj rapid și politicos. Chiar dacă ai mici probleme și nu funcționează totul ca la carte în afacerea ta, dacă ai un customer support bun și le explici oamenilor cum stă treaba, vor fi mai mult decât înțelegători.

7. Creează entuziasm. Molipsește-i pe ceilalți cu entuziasmul tău. Dacă tu crezi în tine și în produsul tău, va fi ușor să-i faci și pe alții să creadă.

8. Du-te unde e publicul tău. Dacă oamenii tăi își petrec timpul pe instagram degeaba te promovezi pe Google. Vezi unde își petrece timpul publicul tău și încearcă să-i abordezi acolo.

9. Vorbește cu clienții ca și cum ți-ar fi prieteni. Scrie reclame și mailuri sau orice alt text comercial cu același limbaj pe care îl folosești cu prietenii tăi. Oamenii apreciază cel mai mult sinceritatea și familiaritatea. Comportă-te natural și lumea te va iubi.

10. vinde ceea ce clientul isi doreste, dupa aceea ofera-i ceea ce de fapt are nevoie

Învață marketing online!
Înscrie-te în cea mai mare gașcă de marketeri online din România. Kiwi Marketer are peste 17.000 de membri.
array(3) { ["read"]=> bool(true) ["unfiltered_html"]=> bool(false) ["upload_files"]=> bool(true) }